Ondernemers weten als geen ander hoeveel regels, wetten, voorschriften, etc. er zijn. Dagelijks hebben zij daar bij hun bedrijfsvoering mee te maken. Daarnaast of daar boven op hebben ze ook nog eens te maken met verschillende belastingaangiften, zoals:

• Aangifte omzetbelasting (BTW)
• Aangifte loonbelasting
• Aangifte vennootschapsbelasting
• Aangifte dividendbelasting
• Aangifte inkomstenbelasting

Ondernemingen
Ondernemers maar ook zij die een beroep uitoefenen (zoals: huisartsen, tandartsen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, makelaars, adviseurs, enz. enz.) oefenen hun activiteiten alleen of met anderen in een onderneming uit. De meest voorkomende ondernemingsvormen zijn de eenmanszaak, de vennootschap onder firma en de besloten vennootschap, maar daarnaast zijn er ook nog de:

• De maatschap
• De besloten commanditaire vennootschap
• De open commanditaire vennootschap
• De coöperatie.

Elke ondernemingsvorm heeft haar eigen voor- en nadelen, niet alleen voor wat betreft uw aansprakelijkheid, maar ook wat betreft de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Wij adviseren u graag welke ondernemingsvorm het best bij u past. Vanaf de start tot aan de finish van uw bedrijf staan wij u bij. Wij staan niet alleen klaar als uw bedrijf groeit, maar ook als het wat minder gaat of tegenzit of als u wilt uitbreiden of inkrimpen of overdragen.

Salarisadministratie
Als u mensen in dienst hebt of neemt of u werkt in een zogenoemde eenmans-BV, moet u een correcte en complete salarisadministratie bijhouden. Dit is niet alleen een nauwkeurige bezigheid, maar het kost u bovendien veel tijd. Door uw administratie uit te besteden aan Linnekamp, weet u zeker dat de administratie goed in elkaar zit.

Boekhouding

Voor een succesvolle onderneming is een goede boekhouding onmisbaar! Dit geeft u inzicht in hoe uw onderneming ervoor staat en u kunt daarmee uw onderneming aansturen. Linnekamp heeft ruime ervaring in de inrichting, verwerking en controle van uw financiële administratie.

U kunt ervoor kiezen om uw financiële administratie zelf te doen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit (gedeeltelijk) uit te besteden. Met zorg en aandacht, ongeacht de grootte van uw bedrijf, zorgen we ervoor dat de cijfers onderaan de streep kloppen en de fiscale voordelen worden benut.


Jaarrekeningen

Een jaarrekening biedt u een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van uw onderneming. Afhankelijk van de door u gekozen ondernemingsvorm moet u de jaarrekening wel of niet deponeren bij de Kamer van Koophandel. Linnekamp is een betrouwbare partner in het maken van de jaarrekening.

Wat ons onderscheidt van andere organisaties is dat wij niet wachten op de jaarrekening, maar ook tussentijds rapportages uitbrengen, zodat u indien nodig tijdig kunt inspringen en u niet tegen het eind van voor een verrassing komt te staan.

In overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving wordt uw jaarrekening samengesteld. Desgewenst kunnen wij u consult bieden voor bijstellen van uw verwachtingen voor het nieuwe boekjaar. We geven u graag inzicht in het verleden zodat u richting kunt geven aan de toekomst van uw bedrijf.