Aangifte inkomstenbelasting

Ieder voorjaar valt bij iedereen de welbekende blauwe envelop weer op de deurmat. Er wordt van u verwacht dat u uw belastingformulier weer invult. U kunt hier flink tegenop zien, maar ‘het moet wel weer gebeuren’. Doordat de belastingregels continu wijzigen, wordt het invullen er niet makkelijker op. Vult u wel de juiste gegevens in? U kunt zich hier onzeker over voelen. Herkent u dit? En kost het invullen van de aangifte u ook veel tijd en moeite?

Linnekamp helpt u graag op weg. Met onze jarenlange ervaring verzorgen wij voor u op professionele wijze de aangifte van uw inkomstenbelasting. Ook de aangifte van uw fiscale partner kunnen we daarin meenemen. Naast het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting kunnen wij ook het volgende voor u betekenen:

  • het maken van bezwaar tegen uw aanslag
  • het aanvragen van een voorlopige teruggaaf
  • het volledig verzorgen van uw belastingaangifte

Aanvragen diverse toeslagen
Heeft u een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen? Dan heeft u misschien recht op een bijdrage (= toeslag) in de kosten. Er zijn verschillende soorten toeslagen en om te weten of u er recht op heeft, kunt u op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Linnekamp kan dit ook voor u regelen. Om de toeslag te krijgen, moet een aanvraag ingediend worden bij de Belastingdienst.
De verschillende soorten toeslagen zijn:

  • zorgtoeslag: een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering
  • kindgebonden budget: een bijdrage in de kosten van uw kinderen
  • huurtoeslag: een bijdrage in de kosten van uw huurwoning
  • kinderopvangtoeslag: een bijdrage in de kosten van de kinderopvang

Wij kunnen deze toeslagen voor u aanvragen bij de Belastingdienst.

De hoogte van uw toeslag kan veranderen als in uw situatie zaken wijzigen. Bijvoorbeeld als u meer of minder gaat verdienen of gaat verhuizen. Het is belangrijk om dit soort veranderingen op tijd aan ons door te geven zodat wij een wijziging op de toeslag kunnen aanvragen. Ook het stopzetten van een eventuele toeslag kunnen we voor u verzorgen.